7. März 2013

German Cake: Cheese Cream Cake - Käse-Sahne-Torte

I've known this kind of cake since my birth, but there doesn't seem to be any history behind it. What a bity! It is just mentioned that it is not a typical cheese cake because the cheese cream mixture is not baked but added after the baking of the sponge. This is cut into layers and the cheese cream is now inbetween. At the end a thin layer of icing sugar is sieved on top.

Ich kenne diese Torte seit meiner Geburt, aber es scheint keine Geschichte dahinter zu stecken. Wie schade! Es wird nur gesagt, dass kein typischer Käsekuchen ist, weil die Käse-Sahne nicht mitgebacken wird, sondern nach dem Backen des Biscuitteigs hinzugefügt wird. Dieser wird in Schichten geschnitten und die Käse-Sahne ist nun dazwischen. Am Ende siebt man eine Lage Puderzucker darauf.

20x20cm/ 7.9x7.9'' oil on canvas on 0.6'' MDF panel with hanging, Öl auf Leinwand auf 1,6cm MDF-Paneel mit Aufhänger

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